Behandeling

Wat houdt een behandeling bij Psycholoog Almere nou in en hoe lang duurt die? Waar gaan we in de therapie over praten en waar werken we naartoe?

Therapie in Almere

Als je de eerste keer bij me komt, nemen we de tijd voor je verhaal. Je krijgt uitgebreid de gelegenheid te vertellen wat er speelt, en als je er niet helemaal uitkomt, help ik je de woorden te vinden om het zo precies mogelijk te vertellen.

Jouw doel

Het gaat me dan overigens niet alleen om jouw klacht, je merkt dat ik op verschillende gebieden wat meer precies in ga en meer te weten wil komen. Gaandeweg dat gesprek vraag ik wat jouw doel is. We kijken niet alleen waar je nu in zit, maar ook waar je naartoe wilt. Ik help je heldere doelen te formuleren en samen gaan we na of ze ook haalbaar zijn.

Een behandeling die bij je past

De manier waarop ik behandel gaat helemaal uit van jou. Van je klacht of vraag natuurlijk, maar ook van je kwaliteiten. Je kunt het zo zien: je weg uit deze situatie is een weg van persoonlijke groei. Die kan ik je niet opleggen, we ontwikkelen (of herontdekken) de vaardigheden de je al in je hebt.

Jij bepaalt die groei. Ik stimuleer je, houd je een spiegel voor, help je inzien wat vaste patronen zijn in je leven. Zo ontwikkelt zich een behandeling op maat, waarbij ik in- en aanvul wat jij nodig hebt.

Zo groei je stap voor stap naar een nieuwe situatie. Maar dat niet alleen, je leert ondertussen veel van jezelf en wat je allemaal kunt. Daar heb je nog lang na de behandeling heel veel aan.

Op eigen benen

De behandeling is er op gericht dat je het allemaal snel weer zelf kunt, vanuit jezelf en met de mensen om je heen. Ik houd wel graag vinger aan de pols, dus meestal maken we na een aantal maanden opnieuw een afspraak. Dat doe ik vanuit beroepsmatige plicht, maar ook omdat je mij aan het hart gaat.

Ik doe mijn werk op een persoonlijke en betrokken manier vanuit de wens mensen te helpen. Je bent dus geen ‘nummer’, geen ‘klacht’, maar een mens die dat extra beetje aandacht gewoonweg verdient.

w

Relatietherapie

Eigenlijk is het altijd goed om eens naar een relatietherapeut te gaan. Zelfs als het allemaal wel goed gaat tussen jullie. Een relatie wordt op een gegeven moment namelijk een beetje vanzelfsprekend. Je kent elkaar door en door, of in ieder geval: zo lijkt het, jullie hebben het hartstikke druk met van alles en nog wat en, ook al ben je nog zo vaak samen, je verliest elkaar een beetje uit het oog.

w

Depressie

Voor iemand die depressief is, ziet de wereld er anders uit dan voor de rest van ons. Het is somber, bleek en grauw. En het is bijna onmogelijk het anders te zien of te voelen. Als je depressief bent is alles gehuld in een doffe wolk. Je lichaam reageert op je gemoed. Je ademhaling, bloedsomloop en spijsvertering vertragen.

w

Angstklachten

Angstklachten zijn goed te behandelen. Dit doen we met cognitieve gedragstherapie. Om er achter te komen welke gedachten veel beter passen ga je zelf op onderzoek.

w

Fobiebehandeling

Ik heb last van hoogtevrees is dat een fobie? Ik ben bang: om het huis te verlaten, voor kleine ruimtes, voor grote ruimtes, voor mensen, om te spreken in het openbaar…

w

Stress en burnout

Burnout is het eindstadium van een proces en geen ziekte, het ontstaat bij gezonde mensen die meestal goed gefunctioneerd hebben. – Arbo Advies

w

Traumaverwerking

Je hebt iets meegemaakt wat je het liefste zou vergeten. Je probeert er niet over na te denken, je zoekt afleiding. Het leven gaat door en ze zeggen toch ‘de tijd heelt alle wonden’? Misschien was het je wel gelukt om er voor korte of lange tijd nauwelijks of helemaal niet mee bezig te zijn.

w

Rouwverwerking en verlies

Je kunt veel verliezen in het leven. Een geliefde, je ouders, een kind. Maar ook, je baan, je huwelijk, de hoop op een kind. In alle gevallen moet je met dat verlies leren omgaan. Dat is nooit makkelijk. Toch kun je er in de meeste gevallen, samen met familie en vrienden, na verloop van tijd vorm aan geven. Maar soms lukt het niet en loop je, bijna letterlijk, vast. In dat geval kan ik je helpen.

w

Gezinscoach en Kinderpsychologie

Een hecht en geborgen gezin vormt een veilige thuisbasis. Dit is belangrijk voor zowel ouders als kinderen. Ze ondersteunen elkaar en kunnen op elkaar terugvallen, van hieruit kunnen ze dan met een zeker gevoel de wereld in. Het sleutelwoord hierbij is een goede communicatie binnen het gezin.

Je vindt ons op

Arubapier 27
1339KA Almere-Buiten
info@psycholoog-almere.nl
06 2880 1258

Stuur een bericht