Psycholoog Almere
Mathilda van Maaren

Ik werd geboren met mijn gezicht naar het licht. Dat klinkt mooi. Toch zag de vroedvrouw het anders: ‘Oei, dat wordt een moeilijk kind.’ En… daar kreeg ze gelijk in. Niet dat ik expres iedereen tegen de haren in wilde strijken, maar ik was ‘anders’. Ik kon mijn plek in het gezin niet vinden. Zocht herkenning en vond die niet. Dit was bepalend voor de rest van mijn leven.

Zo begon ook mijn interesse in psychologie. Want, hoe kon dit nou gebeuren? Hoe zou ik mensen kunnen begrijpen? Hoe kon ik begrepen worden? Waarom kunnen sommige mensen elkaar heel makkelijk vinden, terwijl anderen aan de zijlijn staan. Een tegendraads meisje dus. Maar wel eentje met een groot hart. Vooral voor dieren. Maar evengoed voor mensen. En als ik in de buurt was, stond er nooit iemand alleen. Ik wist het zeker: als ik groot was, ging ik ontwikkelingswerk doen!

Worden wie je bent

Dat liep anders. Dat tegendraadse, vroegwijze meisje werd een knap onhandelbare puber. Op zoek naar een spiegel, iemand waar ik me in zou herkennen, raakte ik vaak in zwaar weer. Van kwaad tot erger. Serieus veel erger. Terugkijkend denk ik dat ik vooral mezelf probeerde te vinden. Ik ging de School voor Mode en Kleding doen. Was er niet op mijn plek. Ik deed Fysiotherapie. Was er niet op mijn plek – al blonk ik bij de vakken antropologie, psychologie en sociologie wel uit. En ondertussen dobberde ik in mijn eigen leven, op zoek naar wie ik werkelijk was.

Het leven kan diep snijden

En toen kwam alles bij elkaar. Er gebeurde in korte tijd een aantal emotioneel bijzonder zware dingen. Het dieptepunt was toen mijn zus stierf. Alles stond even helemaal stil. Ik telde mijn leven bij elkaar op. Ik had mijn zus een jaar niet gezien, maar mijn laatste herinnering aan haar stond me helder voor ogen. Onze omhelzing. En haar woorden: ‘Til, je moet echt psychologie gaan studeren’.

In de studiebanken

Ik nam haar woorden serieus. Ik pakte mijn leven op. Ik pakte de studie op. En inderdaad, inhoudelijk was het vanaf de eerste dag een schot in de roos. Tijdens mijn studie werd ik moeder van 2 meisjes, dus dat was soms een hele planning en nu en dan wat verwonderde medestudenten. Maar ik deed het met liefde en veel plezier. Met mijn twee dochters en partner ben ik naar Almere verhuisd. Ik was net afgestudeerd en de banen lagen niet voor het oprapen. Ik trok de stoute schoenen aan en schreef alle psychologen in Almere aan. Één reageerde. Bij haar ging ik niet alleen aan het werk, ik leerde ook het vak – niet de boekenkennis, maar de praktijkkennis.

Op mijn plek met mijn eigen psychologenpraktijk

Mijn talent als psychologe was aanzienlijk, mijn ervaring met het leven zelf bracht me snel dicht bij mensen. Ik kan snel tot de kern doordringen en uit-puzzelen wat er speelt en hoe je dat het beste op kunt lossen. Ik heb veel geleerd in die tijd. En ik leer nog elke dag.

Inmiddels heb ik al weer heel wat jaren een eigen psychologenpraktijk hier in Almere, Psycholoog Almere. Ik ben op mijn plek en doe mooi in mijn ogen belangrijk werk. Mijn cliënten gaan me echt aan het hart. Ik doe dit werk omdat ik weet hoe machteloos jij je kunt voelen en ook weet dat het anders kan. Dat ik het anders kon, en dat jij het anders kunt.

Voor intervisies werk ik nauw samen Familysupporters Flevoland en Eva Idelenburg, psycholoog in Almere en Amsterdam.

geboren met mijn gezicht naar het licht

Heb je een (hulp)vraag?

Neem vrijblijvend contact op!

info@psycholoog-almere.nl

Bel 06 2880 1258 of stuur een whatsapp. Mocht mijn assistente Vaya niet meteen de telefoon kunnen beantwoorden, laat dan je naam en telefoonnummer achter. Zij belt je zo snel mogelijk terug.

Locaties
Filipijnenstraat 92, 1339 NX Almere-Buiten
RJH Fortuynstraat 83, 1019 WJ Amsterdam

AGB 90067803

4 + 15 =