Emotional Focused Therapy

(EFT)

EFT met relatietherapeut Mathilda van Maaren

Emotionally Focused Therapy (EFT) is een heel succesvolle manier om je door een moeilijke periode in een relatie te loodsen.

Vastgelopen of van elkaar verwijderd

Bij Emotionally Focused Therapy is de basisgedachte dat jullie zijn vastgelopen in conflicten of van elkaar zijn verwijderd, omdat jullie steeds maar weer op dezelfde negatieve manier op elkaar reageren. Dat tast jullie basale gevoel van verbondenheid en veiligheid aan. En dat gaat van kwaad tot erger.

Jullie reageren allergisch op bepaalde aspecten van elkaar. Of jullie zonderen je juist af. En hoe langer dit patroon bestaat, hoe meer jullie relatie erdoor ‘besmet’ raakt. Uiteindelijk draaien jullie elke keer weer hetzelfde riedeltje af. Jullie zijn moe; moe om nog te ‘strijden’, moe om het anders te doen. Emotionally Focused Therapy laat je zien wat jij en je partner met elkaar aan het doen zijn en hoe dat voor elkaar voelt.

Ik heb ook gevoelens!

Jullie reacties op elkaar zijn bijna instinctief. Het gaat zo snel en, ook al wil je het deze keer anders doen en ga je je niet wéér zo op de kast laten jagen, het gebeurt toch. Dat komt omdat de basis emotioneel is. We gaan die emoties vinden, bespreken en uitdiepen. Met elkaar. Je zult merken dat jij en je partner heel primaire behoeften hebben naar elkaar en dat die heftigheid van reageren (of juist het in jezelf keren) alles te maken heeft met bijvoorbeeld angst voor verlating, angst niet de moeite waard te zijn, angst voor kritiek of voor afwijzing.

In de therapie richt ik mij op het vergroten van de veiligheid en intimiteit en breng ik via jullie emoties beweging en verandering tot stand.

De 3 fases die jullie doorlopen:

  1. We zorgen dat het niet meer zo uit de hand loopt. Voordat we ook maar iets kunnen doen, doorbreken we de patronen die jullie nu gevangen houden.
  2. We geven verdieping. Nu jullie weer in gesprek kunnen komen, kunnen jullie ook weer kwetsbaar zijn en jezelf en elkaar opnieuw ontdekken.
  3. Tot elkaar komen.

Heb je een (hulp)vraag?

Neem vrijblijvend contact op!

info@psycholoog-almere.nl

Bel 06 2880 1258 of stuur een whatsapp. Mocht mijn assistente Vaya niet meteen de telefoon kunnen beantwoorden, laat dan je naam en telefoonnummer achter. Zij belt je zo snel mogelijk terug.

Locaties
Filipijnenstraat 92, 1339 NX Almere-Buiten
RJH Fortuynstraat 83, 1019 WJ Amsterdam

AGB 90067803

3 + 3 =