Relatie­therapie

Elke relatie verdient aandacht en een kritische blik. Met relatietherapie help ik jullie relatie te verdiepen en weer te laten groeien.

Relatietherapie Almere
met relatietherapeut Mathilda van Maaren

Eigenlijk is het altijd goed om eens naar een relatietherapeut te gaan. Zelfs als het allemaal wel goed gaat tussen jullie. In dat geval spreek je eigenlijk niet relatietherapie, maar eerder van relatie coaching. Een relatie wordt namelijk op een gegeven moment namelijk een beetje vanzelfsprekend. Je kent elkaar door en door, of in ieder geval: zo lijkt het, jullie hebben het hartstikke druk met van alles en nog wat en, ook al ben je nog zo vaak samen, je verliest elkaar een beetje uit het oog. In dat geval is een bezoekje aan mijn relatietherapie praktijk in Almere geen eens zo slecht idee.

Elkaar in een relatie blijven stimuleren

Je hoeft geen moeite meer te doen. En dat doe je dan ook steeds een beetje minder. Elke relatie verdient aandacht, een kritische blik en van tijd tot tijd serieuze reflectie. Bijna niemand neemt daar de tijd voor. In mijn ogen is dat dood-zonde, want je kunt er niet alleen veel ellende mee voorkomen. Maar jullie relatie wordt ook dieper, mooier en rijker als je elkaar kunt blijven stimuleren en laten groeien.

Relatiecrisis!

Waarschijnlijk ben je hier niet om je goede relatie te verdiepen. Waarschijnlijk zitten jullie, of jij of de ander, nu in een vorm van een crisis. Misschien is er wel iets heftigs gebeurd, misschien heeft een van jullie psychische problemen waar de ander maar moeilijk mee om kan gaan. Of jullie zijn van elkaar vervreemd, de ruzies vermoeien je en je vraagt je af hoe lang je nog bij elkaar blijft.
Welke reden het ook is; dát je hier bent, en dát je dit leest is reden genoeg om ook de volgende stap te zetten.
Bel mij op, dan kunnen we een afspraak maken en kan ik jullie precies vertellen wat ik voor jullie kan betekenen.

Wat als de ander niet wil?

Als eerste om uit deze crisis te komen, om jullie relatie te veranderen moeten jullie allebei willen en ten tweede bereid zijn er werk voor te doen. Maar zo simpel is het niet altijd. Ik zal in de eerste afspraken, met jullie samen, en ieder afzonderlijk onderzoeken of jullie allebei het werk willen doen dat nodig is.

Ik krijg vast van alles de schuld in onze relatie

In veel ruzies lijkt het soms alsof een relatietherapeut de scheidsrechter moet zijn – ‘zie je wel, zij vond ook dat…’. Jullie zullen mij, of welke relatietherapeut ook, nooit kunnen verleiden om partij te kiezen. Simpelweg omdat in mijn ogen niet jij, noch de ander het probleem veroorzaakt, maar jullie interactie. Je gaat van mij dus nergens de schuld van krijgen. En ik ga je ook niet helpen je gelijk te krijgen.

Werkt zo’n relatietherapie eigenlijk wel?

Ja, relatietherapie, en zeker de methode waar ik mee werk (Emotionally Focussed Therapy) is heel succesvol. Zeker als jullie in de tweede fase van de behandeling komen, is de kans op terugval heel klein. Evengoed komt het voor dat stellen besluiten toch uit elkaar te gaan.

Respectvol uit elkaar gaan

Je kunt op heel veel manieren uit elkaar gaan. Ik kan jullie begeleiden het op een respectvolle manier te doen. Respectvol naar jullie tijd samen, naar de ander, jezelf en naar eventuele kinderen. Uit elkaar gaan is veel meer dan een punt zetten en alleen doorgaan. Als je dat samen zorgvuldig doet, sluit je een periode van jouw/jullie leven op een waardige manier of.

Werkwijze relatietherapie

Wat houdt relatietherapie bij Psycholoog Almere nou in en hoe lang duurt die? Kan een relatietherapeut ons ook helpen bij verdieping van onze relatie?

Emotional Focused Therapy (EFT)

Emotionally Focused Therapy (EFT) is een hele succesvolle manier om je door een moeilijke periode in een relatie te loodsen.

Boekentips!

Heb je een (hulp)vraag?

Neem vrijblijvend contact op!

info@psycholoog-almere.nl

Bel 06 2880 1258 of stuur een whatsapp. Mocht mijn assistente Vaya niet meteen de telefoon kunnen beantwoorden, laat dan je naam en telefoonnummer achter. Zij belt je zo snel mogelijk terug.

Locaties
Filipijnenstraat 92, 1339 NX Almere-Buiten
RJH Fortuynstraat 83, 1019 WJ Amsterdam

AGB 90067803

3 + 13 =