Stress en burnout

Wat is een burnout nou eigenlijk? Wat kan Psycholoog Almere doen aan mijn burnout en welke methode wordt er gebruikt?

Stress en burnout therapie

bij Psycholoog Almere

Als je rust, rust je niet

Je hebt een burnout. Je lichaam laat je overduidelijk weten dat het zo niet langer kan. En eigenlijk kon het al een hele tijd zo niet langer. Je hebt jezelf overladen. Niet een dagje of een weekje, maar structureel, misschien wel jaren lang. En je kon het ook dragen, dacht je. Natuurlijk was je wel eens moe, en natuurlijk had je ook weleens een dipje. Maar ach, kiezen op elkaar en doorgaan. Van werken krijg je juist energie. Dacht je. Maar dat is niet waar. En nu helpt rusten niet meer. Ook al zou je een maand vakantie nemen.

Waarom rusten niet meer helpt

Je hebt langdurig roofbouw gepleegd op je lichaam en je geest. Het gevolg is dat je lichaam in overdrive is gegaan om jou te kunnen blijven dragen. In je hersenen is een bepaalde balans verschoven.

Je systeem uit balans

In je hersenen zit een sympathisch en een parasympathisch deel. Deze twee delen kun je simpel gezegd als volgt vergelijken: het sympathische deel is het gaspedaal, het parasympathische de rem. Bij acute stress drukken je hersenen (met hormonen) het gaspedaal volledig in en zetten ze de rem uit. Op zo’n moment is dat vaak erg handig.

Wat is er nu bij jou aan de hand?

Je hebt veel te lang van alles uitgehaald met het gaspedaal en de rem. En nu is jouw systeem uit balans. Je hersenen geven gas, maar trappen tegelijkertijd op de rem. Je remt terwijl er niks te remmen valt. Je geeft gas wanneer je dat beter niet kunt doen. En je gaat er maar mee door. Rusten helpt dus niet meer. Het systeem in je hersenen moet opnieuw in balans gebracht worden. Je sympathische én je parasympathische deel.

Psychologen­praktijk Almere werkt met methode Chronic Stress Reversal

De behandeling die we geven is gebaseerd op de methode Chronic Stress Reversal. Hierbij leer je hoe je de balans bewust terug kunt vinden en kunt behouden. Misschien kom je later wel weer in een situatie die veel van je vraagt. Dan kun je de signalen van je lichaam veel beter lezen en er op tijd naar handelen.

Tijdens de behandeling wordt je bewust en krijg je de handvaten waarmee jij in de toekomst meer regie zult houden over je leven en een goede balans kunt bewaren tussen ‘geven’ en ‘nemen’.

Heb je een (hulp)vraag?

Neem vrijblijvend contact op!

info@psycholoog-almere.nl

Bel 06 2880 1258 of stuur een whatsapp. Mocht mijn assistente Vaya niet meteen de telefoon kunnen beantwoorden, laat dan je naam en telefoonnummer achter. Zij belt je zo snel mogelijk terug.

Locaties
Filipijnenstraat 92, 1339 NX Almere-Buiten
RJH Fortuynstraat 83, 1019 WJ Amsterdam

AGB 90067803

15 + 13 =