Voor sommige mensen is het klip en klaar. Je hebt klachten. En ook al wel een idee van wat het zou kunnen zijn en dus stap je naar een psycholoog. Voor andere mensen ligt het wat lastiger.

Waarom naar Psycholoog Almere?

Je loopt met bepaalde vragen over jezelf rond, maar ze zijn vaag, of je vindt het lastig om erover te praten. Misschien ben je nog nooit bij een psycholoog geweest, en heb je geen idee wat een psycholoog dan eigenlijk voor jou kan betekenen.

Laat ik beginnen met te zeggen dat het ook best lastig is. Bijna niemand kan zelf, zonder hulp van buitenaf, bepalen wat nou precies het probleem is. Alleen al vanwege het feit dat je ‘van buitenaf’ naar jezelf moet kijken.

Loop er niet langer mee rond

Je bent op mijn site terecht gekomen. Dat zegt heel wat. Je loopt met vragen, zonder antwoorden, weet niet goed hoe nu verder. Misschien heeft iemand in jouw nabijheid ook al tegen je gezegd dat je er echt eens hulp moet zoeken. Ook al vindt je dat misschien lastig. En ook al twijfel je misschien nog heel erg. Ik twijfel niet meer. Vraag hulp en zie wat het je brengt. Waarschijnlijk meer dan je nu durft te geloven.

Wie komen er bij mij?

Mensen zoals jij en ik, met heel uiteenlopende problemen, of vragen eigenlijk. Mensen met slecht verwerkte trauma’s of met het gevoel ‘vast’ te zitten in een moment van hun leven. Ook stellen met relatieproblemen, mensen met een burn-out en met te veel sombere gevoelens. En dan zijn er ook mensen met een onbestemd gevoel, die niet lekker in hun vel zitten, slecht slapen, een negatief zelfbeeld hebben of in het algemeen hun leven willen verrijken.

Voor jezelf zorgen

Zelfs zonder een echt groot probleem kan een psycholoog veel voor je betekenen. In het dagelijks leven kom je er vaak amper aan toe: voor jezelf zorgen. En dan heb ik het niet over uitrusten en leuke dingen doen. Ik heb het over nadenken over je leven, kritisch naar jezelf kijken, kijken wat er beter, mooier, fijner kan. Veel ongemakken ontstaan trouwens, omdat we daar nooit aan toe komen. En dan is voorkomen toch beter dan genezen. Het klinkt in eerste instantie misschien raar, maar ik ben er van overtuigd dat iedereen erbij gebaad is zijn of haar leven van tijd tot tijd kritisch te bestuderen, verbeteren en verrijken.

Meer weten?

Klachten typeren in een omschrijving of een lijstje symptomen is niet alleen lastig, je kunt ook makkelijk de verkeerde conclusies trekken. Het is heel waarschijnlijk dat je op mijn site niet precies de klachtomschrijving vindt die bij jouw gevoelens past. Misschien wel voor een deel, maar niet helemaal. Neem dan hieronder contact op, zodat we jouw situatie door kunnen nemen en kijken wat jouw mogelijkheden zijn.

Heb je een (hulp)vraag?

Neem vrijblijvend contact op!

info@psycholoog-almere.nl

Bel 06 2880 1258 of stuur een whatsapp. Mocht mijn assistente Vaya niet meteen de telefoon kunnen beantwoorden, laat dan je naam en telefoonnummer achter. Zij belt je zo snel mogelijk terug.

Locaties
Filipijnenstraat 92, 1339 NX Almere-Buiten
RJH Fortuynstraat 83, 1019 WJ Amsterdam

AGB 90067803

9 + 8 =