Clienten over Psycholoog Almere

Aan een aantal mensen die mijn praktijk hebben bezocht heb ik gevraagd kort iets op te schrijven over de therapie. In verband met de bescherming van hun privacy vermeld ik alleen hun voornaam.

Cruciale rol

Het waren boeiende, intense sessies, die mede door de warme, betrokken houding van Mathilda, mij geholpen hebben bij een moeilijke fase in mijn leven. Er waren tranen, maar ook veel momenten waarbij ik gelachen heb.
Het was prettig om te ervaren (zeker als je van nature niet gewend bent om intieme zaken te delen met een ander) dat Mathilda nooit oordeelde, alles in het juiste perspectief plaatste en mij de juiste handvatten bood om verder te gaan.
Zij heeft in dit proces een cruciale rol gespeeld. Daar ben ik haar heel dankbaar voor.
De sessies hebben een heel positief effect op mij gehad, daar kan ik vast jaren op teren.

– Dominique

Nooit oordelen

Je gaf me snel het vertrouwen dat je nooit zou oordelen over wat ik vertelde. Hierdoor kon ik de meest gekke en nare gedachtes en gevoelens uiten. Je stelde het steeds in een ander daglicht, waardoor ik een heel andere kijk kreeg op de situatie. Dit was voor mij nodig om te weten wat ik ermee wilde en jij gaf me er handvaten voor. Nogmaals bedankt voor alles!

– Monique

De juiste vragen

Je hebt tijdens de sessies de juiste vragen gesteld. Ik heb hier achteraf heel goed over nagedacht en de beslissing genomen om te scheiden. Edwin is inmiddels 1 week geleden weggegaan. Misschien voelde ik de klik niet met jou omdat jij juist de vinger op de zere plek hebt gelegd. Sorry dat ik mezelf hier negatief over heb geuit.

– Marja

Burn-out zal mij niet meer overkomen

Ja, wat kan ik zeggen – ben dus in de laatste 5 jaar twee keer bij je in behandeling geweest! Ik heb wat tranen gelaten in die zebrastoel van je!
Maar het heeft geholpen. Burn-out – zoals jij het noemde – zal mij niet meer overkomen. Heb geleerd voor mezelf op te komen en ook nee durven zeggen. Dat is heel wat waard. Duidelijkheid helpt ook. Ik zit nog steeds in spagaat met mijn werk, maar dat komt door ons bedrijf. Ik droom over een eigen catering op kleine schaal en ik droom over lekker schilderen. Maar dat gaat even niet. Het komt, dat weet ik gewoon.

– Saskia

Meer weten over therapie bij burnout?

Lees meer over de werkwijze van Mathilda van Maaren.

Handvaten gekregen

Ik heb de sessies als zeer prettig ervaren. Vanuit mijn situatie, die nog niet is opgelost, merk ik wel dat ik een aantal handvaten heb gekregen van je. Je doet je roeping (noem ik het maar) met veel voldoening en dat merk je.

– Martijn

Inzicht in energiehuishouding

Het is nu al weer een jaar geleden dat ik bij je gestopt ben met de gesprekken en ik kan daar met genoegen op terugkijken. Stiekem mis ik die gesprekken ook! Maar je hebt me goed door een moeilijke periode gegidst waarbij je vooral gekeken hebt wat ik nodig had en niet zozeer of dat nou in een bepaald systeem paste. Daarvoor heb je voor mij een vertrouwde veilige plek gecreëerd waar ik heb kunnen leren omgaan met mijn eigen situatie en waar je me gestimuleerd hebt vooral goed naar mijzelf te luisteren. Daarbij heb je ook goed geluisterd, aangevoeld wat ik nodig had.

Gedurende dit proces heb ik de nodige keren op het verkeerde been gestaan, omdat ik niet zag wat jij wel zag in mijn gedrag. Dat wist ik diep van binnen wel, maar soms had ik daarbij wat extra hulp nodig, en daar kan ik nu ook om vrágen in plaats van daar maar zelf op door te zwoegen. Wat ik zeer bijzonder heb ervaren tijdens onze gesprekken, de intense stilte-momenten, heerlijk, bijzonder en onverwacht bij ‘de psycholoog’.

Intussen ben ik een jaar verder en de praktijk is altijd de ‘proof of the pudding’. Mijn groeiproces is doorgegaan, ik heb mijn terugval gehad maar die heb ik, door de verworven inzichten tijdens mijn gesprekken met jou, goed op kunnen vangen en daar ben ik weer sterker uitgekomen. Door te vragen om hulp, te delen van wat er met mij gebeurt is en te accepteren wat er met en in mij gebeurt en daar niet meer bang voor te zijn. En daarmee te ervaren dat daarin veel kracht ligt.

Tenslotte heb ik nog steeds erg veel aan het inzicht dat ik, in de beginsessies met jou, gekregen heb in mijn energiehuishouding. Daar kan ik nu heel gedoseerd mee omgaan en dat geeft me zeer veel vertrouwen dat ik daar nu ook op af kan gaan en daar niet meer extreem door verrast wordt.

Kortom je bent voor mij een bijzondere gids geweest in een interessante, pijnlijke periode in mijn leven en daar ben ik je zeer erkentelijk voor. Ik hoop dat jij voor nog veel meer mensen de juiste gids en katalysator kunt zijn op het pad dat zij hebben te bewandelen en waar ze op dat moment even niet goed uitkomen.

– Michiel

Weer helemaal op de goede weg

Jij was onze laatste strohalm. we overwogen om een punt achter onze relatie van bijna 23 jaar te zetten, omdat we het allebei niet meer zagen zitten. toch nog maar therapie geprobeerd, baat het niet…. nu zijn we weer helemaal op de goeie weg, we hebben weer lol met elkaar en vertrouwen elkaar weer. We zien de toekomst met heel veel vertrouwen tegemoet. je leerde ons weer echt luisteren naar elkaar en duidelijk naar elkaar zijn. ik heb bij jou wel wat tranen gelaten en ook erg veel gelachen, maar waar het om gaat is dat het heeft geholpen. dank je wel, Mathilda!

– Namens John en mij

Meer weten over relatietherapie?

Lees meer over de werkwijze van Mathilda van Maaren.

Pijnlijk én fantastisch proces

Ik kijk in grote dankbaarheid terug op de therapie die ik bij jou heb gevolgd, Mathilda. Sommige mensen doen therapie na therapie, die blijven op zoek naar zichzelf. Maar ik heb tijdens mijn therapie bij jou mijzelf letterlijk hervonden. Dat was een pijnlijk én fantastisch proces, dat nu nog steeds voortduurt. Want het leven gaat door, natuurlijk. Maar therapie heb ik daarbij niet meer nodig. Ik heb mezelf.

– Jacqueline

Zwaktes zijn gewoon menselijk

Mathilda heeft mij geleerd, dat dingen die ik als een zwakte zag, gewoon menselijke kanten zijn. Ik ben bij haar zelfbewust geworden, mijn hele leven is in positieve zin veranderd. De handvaten die zij mij meegaf, gebruik ik nog elke dag, en dat gebeurd onbewust. Zij heeft mij het inzicht gegeven dat ik gewoon meer kon bereiken, alleen ik was bang om het oude vertrouwde wereldje te verlaten. Maar ik heb nu de stap gemaakt, en ben er elke dag blij om. Ik kwam vol schaamte en ontzettend onzeker binnen, echt een dood vogeltje, en na enkele sessies stapte ik als een ander mens weer naar buiten, iemand die gewoon weer ging genieten!

– Jeroen

Met angst om leren gaan

Mijn angst beheerste mijn leven totaal. Ik durfde niet goed alleen te zijn en dit had niet alleen op mijn leven, maar ook op dat van mijn vriend een enorm grote impact.
Mathilda heeft me de tools gegeven om met mijn angst om te kunnen gaan. Mijn angst is niet weg, maar mijn vermogen te relativeren en mezelf te kalmeren is ontzettend gegroeid. Ik durf nu zelfs toe te geven dat ik bang ben! Ik heb geleerd dat angst een menselijke eigenschap is. Deze hoeft je niet in de weg te zitten, zolang je maar weet hoe je er mee om moet gaan. Ik ben blij dat ik nu veel vrijer door het leven kan gaan!

– Silvie

If there’s still a sparkle

In oktober 2010 besloot ik na een dip in onze relatie een beroep te doen op een psycholoog. Een heftige periode vooral zakelijk, hadden mij en mijn partner uit elkaar gedreven. In plaats van te praten met elkaar over de zaken die ons dwars zaten, vluchtte ik in de armen van iemand anders. Wat ontstond was een buitenechtelijke relatie. Deze ging zover dat ik op enig moment mijn leven met familie, kinderen en vrienden zonder meer over boord wilde gooien en mij in een nieuw avontuur ging storten.

In eerste instantie klopte ik bij Mathilda aan met als achterliggende reden te leren verleidingen in de toekomst te weerstaan. Al snel mondde dat uit in gesprekken over óf een nieuw leven instappen, óf keihard werken aan de bestaande relatie. Zoals Mathilda altijd tegen mij zei; if there’s still a sparkle, you have to give it a chance! En dat deed ik! Na een aantal sessies EN een bewuste keuze voor mijn relatie te gaan, betrok ik mijn partner in de gesprekken en begonnen wij samen met Mathilda te werken aan onze relatie.

Wij waren elkaar onderweg kwijt geraakt. Liepen evenwijdig aan elkaar in hetzelfde leven, maar met een stuk plexiglas ertussen. Praatten meer over anderen dan over elkaar. We hebben zowel afzonderlijk van elkaar en vervolgens gezamenlijk sessies gehad met Mathilda. Dit heeft er voor gezorgd, dat wij elkaar weer hebben gevonden. Een heel belangrijk leerpunt: WIJ hebben leren praten met elkaar, over elkaar. Dit ervaren wij beiden als een echte verdieping van onze relatie. Deze is dan ook heel intens en intiem geworden. Het voelt alsof we elkaar opnieuw ontdekt hebben.

Wij hebben dankzij Mathilda en haar kennis en toepassing van de Emotionally Focused Therapy (EFT) de weg weer gevonden naar elkaar. Haar kennis, prikkelende opmerkingen en confronterende gesprekken zijn voor ons een ware driver geworden keihard te werken in, en voor onze relatie. Eerlijkheid en sensitiviteit hebben hun intrede in ons leven weer gedaan en alhoewel Mathilda altijd zegt dat WIJ het zelf hebben gedaan, blijven wij haar eeuwig dankbaar! De stap een psycholoog te bellen was een hele grote, maar wat zijn wij blij dat we dat hebben gedaan!

– Joris

Meer weten over Emotionally Focused Therapy?

Lees meer over de werkwijze van Mathilda van Maaren.

Heb je een (hulp)vraag?

Neem vrijblijvend contact op!

info@psycholoog-almere.nl

Bel 06 2880 1258 of stuur een whatsapp. Mocht mijn assistente Vaya niet meteen de telefoon kunnen beantwoorden, laat dan je naam en telefoonnummer achter. Zij belt je zo snel mogelijk terug.

Locaties
Filipijnenstraat 92, 1339 NX Almere-Buiten
RJH Fortuynstraat 83, 1019 WJ Amsterdam

AGB 90067803

10 + 9 =