Welke psycholoog voor jou?

Dat je hier nu zit te lezen wil waarschijnlijk zeggen dat je een klacht hebt en deze erkent. Dat je inziet dat je hulp nodig hebt. Maar hoe kies je nu eigenlijk de juiste psycholoog?

Check de psycholoog

  1. Is de psycholoog aangesloten bij een beroepsvereniging?
  2. Heeft de psycholoog de benodigde ‘papieren’?
  3. Past de psycholoog bij jou?

Check opleidingen en kwalificaties

Punt 1 en 2 zijn makkelijk na te gaan. Heel praktisch, check op de website de opleidingen en kwalificaties en welke beroepsvereniging de psycholoog heeft. Over het algemeen is bijvoorbeeld een NIP registratie een goede graadmeter.

Bekijk websites van psychologen

Punt 3 is de belangrijkste, maar ook erg lastig. Door te doen wat je nu doet, een website napluizen, kom je veel te weten over de stijl van werken en de persoon. Dat is belangrijk, want je gaat samenwerken, dus moet je elkaar wel liggen. 

Vraag advies

Kom je er zo niet uit, dan kun je in jouw omgeving navraag doen en ook jouw huisarts kan je goed op weg helpen. Als je een goed gevoel hebt bij een psycholoog, aarzel dan niet om een afspraak te maken, of eens te bellen of te mailen om je verder te oriënteren. Je zit helemaal nergens aan vast.

Aanvullende informatie over Psycholoog Almere

Als je last hebt van lichamelijke of psychische klachten

Zijn mijn klachten wel erg genoeg voor een Psycholoog Almere. Wie gaat er nou eigenlijk naar een psycholoog en met welke klachten?

Klacht over psycholoog

Psycholoog Almere werkt geheel volgens de beroepsethische regels van het NIP. Heb je een klacht kan je die altijd met Mathilda van Maaren bespreken.

Tarief en vergoeding

Wat kost een behandeling bij Psycholoog Almere en hoe lang duurt die? Kom ik in aanmerking voor een vergoeding, wat betaalt mijn verzekeraar en wat moet ik zelf betalen?

Kwalificaties

De opleiding en kwalificaties van Mathilda van Maaren van Psycholoog Almere. Bij welke verenigingen is ze ingeschreven, welke certificeringen heeft ze behaald.

Vacature bij Psycholoog Almere

Ik zoek 1 of meerdere psychologen om mijn praktijk te komen versterken. Het is de laatste tijd erg druk en ik wil niet meer dan 20 uur per week werken.

Wat doet een psycholoog?

Je leren kennen

Ik vertel je wat jij er aan kunt doen. Dat is voor iedereen anders, want zo herkenbaar als je klacht is, zo uniek ben jij. Je hebt jouw eigen vaardigheden en talenten. Sommige dingen liggen je nu eenmaal beter dan andere. Ik doe dan ook mijn best niet alleen je klacht, maar vooral ook jou heel goed te leren kennen.

Diagnose stellen

Ik stel de diagnose voor je. Je kunt je verhaal doen (dat is voor veel mensen trouwens al heel fijn) en ik vertel je precies wat er aan de hand is. Je krijgt informatie over je klacht, ik geef je leestips en handige links om eens na te lezen.

Begeleiden

Als we aan de slag gaan, zul je merken dat ik je begeleid; ik hou je een spiegel voor, geef je inzicht, help je verbanden en patronen te zien en als dat nodig is, te doorbreken. Het echte werk, dat doe jij. Je zult waarschijnlijk verrast zijn van jezelf. Als je zo geleefd wordt door een klacht, verlies je het overzicht in alle dingen die je kunt. Door samen met mij aan het werk te gaan ontdek je die weer. Je kunt het behandeltraject dan ook best zien als een ontdekkingsreis. Aan het einde van de behandeling merk je dat je gegroeid bent. En dat je klachten weg zijn (of dat je er mee kunt leven).

Wat ga ik voor je doen?

Veel. Een behandeling is werk. Maar ik neem het roer niet van je over, ik neem je niets uit handen. Sterker nog, jouw motivatie en inzet hebben heel veel invloed op het succes van de behandeling.